Aanlegtest schapendrijven

Al vele jaren hebben we binnen de PHC aandacht voor het ontstaan van ons ras. Het is ontstaan uit werkhonden in de Pyreneeën die door hun isolement een uniformiteit hebben gekregen in werk en uiterlijk.

De eerste echte contacten met de Pyreneese Herdershond buiten hun werkgebied was met de werkhonden die door het Franse leger ingezet werden als hulphonden in de Eerste Wereldoorlog.

Juist door die oorlog zijn ze opgevallen bij een aantal liefhebbers die er uiteindelijk voor gezorgd hebben dat het een erkend ras werd in Frankrijk.

Als ode aan het oorspronkelijke werk organiseert de PHC regelmatig een aanlegtest om inzicht te krijgen in de aanleg van de honden.

Dat heeft de laatste jaren geresulteerd in een aantal opvallende werkhonden die zich bij de schapen heel goed staande weten te houden.

Vanaf het begin zijn wij bij de aanlegtest betrokken omdat wij ons erg verbonden voelen met de Pyreneese Herder en het werk dat ze oorspronkelijk deden.
Het is zelfs zo erg gegroeid dat we wedstrijden met onze honden lopen in binnen- en buitenland.

Dit jaar is de aanlegtest op ons terrein in Hazerswoude-dorp, onze schapen lopen daar op een landijsbaan van ongeveer 1,2 ha.  Tijdens de aanlegtest zal in ieder geval Mag aanwezig zijn en een stel van onze Border Collies.  Met Mag loop ik FCI wedstrijden in Klasse 1. Pierre is aanwezig met Karlijn. Ook zij lopen FCI wedstrijden in klasse 1.

Het adres van de aanlegtest is Voorweg 17 Hazerswoude-dorp.  Gelieve aan deze weg de auto te parkeren, dit is een doorgaande weg! Aan de overkant van dit huisnummer is een doodlopende weg, hier inlopen en aan het eind staan onze schapen. Het is ongeveer 5 minuten lopen.

Omdat we ruim de tijd willen nemen voor iedere combinatie kunnen er maximaal 10 honden deelnemen. Honden kunnen meedoen vanaf 10 maanden. Als u aarzelt over het wel of niet deelnemen, overleg dan even met Hèlen Proost: 06 – 18 88 79 85.

De kosten zijn:
Voor PHC leden

  • Per hond € 21,50
  • 2de hond € 15,00
  • 3de hond € 10,00

Voor niet PHC leden: € 26,50

Lunch € 7,50 p.p

Het juiste bedrag gelijktijdig met de inschrijving te voldoen door overboeking naar bankrekening NL64 RABO 0133 5591 73  t.n.v. penningmeester PHC (BIC: RABONL2U)

Stoeltjes en eventueel een parasol tegen zon of een paraplu bij regen zelf meebrengen.

Pyreneese Herdershonden werken onder alle omstandigheden. Echter de schapen niet ……….. Mocht het te warm zijn, dan gaat het niet door ………., alhoewel we daar in maart niet bang voor hoeven te zijn.