Herfstwandeling in Ugchelen

Voor de herfstwandeling zoeken we dit keer Gelderland op. Deze is wat korter dan gewoonlijk maar in deze provincie hebben we niet veel alternatieven. Natuurlijk willen we in een gebied lopen waar de honden los mogen maar zonder een ongewenste confrontatie met wolven, wilde zwijnen of boswachters. 

Het Leesten, ook wel bekend als Het Leesterbos, is een echt hondenbos met een hondenlosloopgebied en een natte neuzenroute.

Het is een prachtig, gevarieerd bos. Het bevindt zich in Ugchelen, op de Ugchelse Berg op de Veluwe, in de buurt van Apeldoorn. Het is makkelijk te vinden en goed bereikbaar. Je kunt gratis parkeren en loopt vanaf het parkeerterrein zo het omheinde hondenbos in. Dit is een natuurgebied van 10 ha dat officieel een hondenlosloopgebied is.

Op een mooie zondag in september kunnen veel mensen dit gebied opzoeken dus starten we vroeg.

We ontvangen jullie graag vanaf half 10 met koffie of thee op de parkeerplaats aan de linkerzijde. Om 10 uur gaan we lopen, het is een wandeling van ongeveer 4 km.

Ondanks het vooroverleg met de brasserie, kunnen we er niet terecht voor de lunch: nu blijkt deze al voor het hele jaar volgeboekt te zijn!

In de omgeving is geen goed alternatief te vinden. De weersvoorspelling voor de komende twee weken is gunstig dus stellen we voor met elkaar te picknicken – net als twee jaar geleden in de Soesterduinen! We hebben al 32 aanmeldingen dus dat kan heel gezellig worden. Als iedereen een lunch en een stoeltje meeneemt, kunnen we een mooie plek zoeken.

We willen graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. De aanmelding staat nu open tot 15 september! Bel 06 14 64 15 76 (Elsje) of 06 21 56 39 74 (Anne-Mieke) of meld of je komt wandelen. 

Anne-Mieke Huisman en Elsje Zaalberg

Bereikbaarheid

Auto: navigatieadres is Hoenderloseweg 191 in Ugchelen. Vanuit het noorden en zuiden neem je de A50 naar Apeldoorn, dan de A1 richting Amersfoort. Vanaf Amersfoort de A1 richting Apeldoorn tot de afslag Hoenderloo. Bij afslag Hoenderloo neem je de N304 naar Het Leesten.

Parkeren: bij het paviljoen is een grote parkeerplaats waar je gratis kan parkeren.

OV: neem bus 108 vanaf station Apeldoorn of Ede-Wageningen en stap uit bij halte Het Leesten. Vanaf hier is het 8 minuten lopen (www.9292.nl).