De vereniging De vereniging werd in 1989 opgericht, in 1991 werd toestemming van de Raad van Beheer verkregen om als rasvereniging op te treden.
In 1997 is de PHC erkend als enige officiële rasvereniging voor de Pyreneese herdershonden à poil long en Pyreneese herdershonden à face rase in Nederland.

Doelstelling

De PHC stelt zich ten doel liefhebbers van Pyreneese herdershonden nader tot elkaar te brengen en het hebben, houden en fokken van Pyreneese herdershonden in kwalitatieve zin te bevorderen. De club telde in 2013 circa 175 leden. Binnen de PHC is kennis op allerlei gebied aanwezig. De leden kunnen daarop altijd een beroep doen.

Activiteiten

De PHC organiseert tal van activiteiten. Een prima manier om deze slimme herdertjes beter te leren kennen. Activiteiten zijn o.a:

  • 4 Keer per jaar een wandeling om de onderling contacten weer even aan te halen.
  • Ieder kwartwaal wordt een informatief clubblad uitgegeven.
  • De organisatie van testen, examens en wedstrijden/

Het belangrijkste evenement van het jaar is het clubkampioensschap met de verkiezing van “Madam en Monsieur PHC”.
Van belang zijn het exterieur en de werkhondeneigenschappen.

Wilt u lid worden?

Kijkt u dan op onze pagina lidmaatschap, waar u informatie vindt op welke wijze u zich kunt opgeven of als u liever eerst iemand van onze vereniging wilt spreken, neem dan telefonisch contact met – dit geldt ook voor de rasinfo – via de telefoonnummers:
06-12898458 / 0529-72 30 59 ten name van Joke Brasser.

Als lid:

  • kunt u altijd een beroep doen op de aanwezige kennis bij bestuur, commissie- andere clubleden over activiteiten en het houden en fokken van Pyreneese Herder.
  • ontvangt u ten minste 4 keer per jaar het informatieve PHC-Bulletin.

 

11janeysta2

Eenmalige inschrijfkosten € 5,–.

Jaarlijkse contributie:

  met of zonder hond € 31,00
  bij automatische incasso € 28,50
  gezins- of jeugdlid € 12,00

Bij aanmelding in de loop van het jaar zijn aangepaste bedragen van toepassing.

Als u lid wilt worden, kunt u dit via ons algemene contactformulier aangeven, waarna het secretariaat hierna met u contact opneemt.