Kampioens Club Match

Op 30 mei 2019

Tevens de verkiezing Monsieur, Madame, Mesjeutje en Madammeke 2019

Onze jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch (KCM) zal net als in voorgaande jaren plaatsvinden in het Dogcenter te Kerkwijk (Zaltbommel). Als de weergoden ons goed gezind zijn, zal de exterieurkeuring buiten gehouden worden.
Bij slecht weer kunnen wij uitwijken naar binnen. De IQurieur test en de aan het einde van de dag te houden sprintwedstrijd “Berger à Grande Vitesse” vinden op het buitenterrein plaats.
Het Dogcenter beschikt over een ruime kantine waar gedurende de dag versnaperingen te verkrijgen zijn. In de middagpauze kunt u hier gebruik maken van de goedverzorgde lunch als u zich hiervoor gelijktijdig met de inschrijving heeft opgegeven.

Progamma
09.00 – 10.uur Ontvangst deelnemers (denkt u aan het Europees Dierenpaspoort!)
10.00 uurOpening door de voorzitter
10.15 uurAanvang keuringen en IQurieurtesten. Houdt het programma en de volgorde goed in de gaten. Wees op tijd in de ring, u wordt niet opgehaald. Exterieurkeuring gaat op catalogusvolgorde.
13.00 uurGezamenlijke lunch
13.45 uutHervatting  keuringen en Iqurieurtesten.
16.00 uurBerger à vitesse (sprintwedstrijd. Opgave voor 10.00 uur bij het Secretariaat.
16.30 uurUitreiking van de prijzen

lees meer.....

Exterieurkeuring

Voor de Kampioenschaps Clubmatch 2019 hebben we keurmeester Mevrouw Roel van Veen-Keur uitgenodigd.
Mevrouw van Veen-Keur is een groot liefhebber van ons ras en is zelf actief binnen de Gos d’Atura Català Club Nederland. Vanaf 1981 is zij al actief als keurmeester en is regelmatig te vinden op Internationale Shows als keurmeester voor de Pyreneese Herdershonden. We zijn dan ook erg blij om voor 2019 een Nederlandse keurmeester met zoveel ervaring te mogen ontvangen.
De exterieurkeuring vindt plaats op catalogusvolgorde. U wordt niet gehaald voor de keuring en moet zelf in de gaten houden wanneer u aan de beurt bent. In de ring zal de ringmeester u ook aanwijzingen geven om de keuring zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Iqurieurtest

De Pyreneese Herdershond wil graag aan het werk voor de baas en we vinden dit één van de belangrijkste eigenschappen van ons ras, een werkhond in optima forma. Daarom hecht de PHC erg veel waarde aan de titels Monsieur, Madame, Mesjeutje en Madammeke PHC 2019.
Tijdens de IQurieurtest wordt gekeken naar de samenwerking tussen baas en hond en de test geeft een indicatie van het werkvermogen van uw hond.
Bij de test wordt rekening gehouden met de leeftijd van uw hond. Dit betekent dan ook dat er voor de volwassen en jeugdhonden afzonderlijk een titel te behalen is. De scores bij de IQurieurtest tellen mee bij de clubtitels.

Berger à grande vitesse

De Pyreneese Herdershond moet een toonbeeld zijn van souplesse en maximale spanning, alsof deze vanuit stilstand zonder moeite met grote snelheid het terrein kan doorkruisen, een sprinter bij uitstek. Wat is er dus mooier dan het houden van een sprintwedstrijd met uw Pyreneese Herdershond? Inmiddels is de Berger à Grande Vitesse, zoals de sprint heet, een traditionele afsluiting geworden van de KCM. Opgeven voor deze eindstrijd kan voor 10:00 uur bij het secretariaat. Deelname is echter alleen mogelijk als uw hond ook is ingeschreven voor de exterieurkeuring.

Te behalen titels

Tijdens de exterieurkeuring worden door de keurmeester kampioenschapspunten gegeven aan de beste reu en teef van zowel de variëteit Face Rase als Poil Long. Helaas zijn de ingeschreven aantallen van de variëteit Face Rase over het algemeen dusdanig laag dat voor de beste reu en de beste teef slechts een enkel CAC te vergeven is. De als reserve geplaatste Face Rase teef, dan wel reu, zal een kwart CAC punt krijgen. Voor de variëteit Poil Long is dit respectievelijk een dubbel CAC voor de beste reu en teef en een enkel CAC voor de reserve beste reu en teef. Deze punten tellen mee voor het behalen van het Nederlands Kampioenschap.
De beste van de dag, zowel voor de Poil Long als de Face Rase, kan de officiële FCI titel “Clubwinnaar 2019” behalen.
Naast de officiële titels die door de FCI worden erkend, is het ook mogelijk in aanmerking te komen voor de door de vereniging uitgegeven titels Monsieur, Madame, Mesjeutje en Madammeke PHC 2018. De optelsom van de scores bij de IQurieurtest en de exterieurkeuring resulteert in een rangschikking van waaruit de honden worden gekozen voor de titels Monsieur en Madamme voor de volwassen honden en Mesjeutje en Madammeke voor de jeugdhonden.

lees minder.....