Kampioens ClubMatch najaar 2021

Op  24 oktober 2021 in de Selevia Hoeve (Manege de Biesbosch) – Werkendam
Tevens de verkiezing Monsieur, Madame, Mesjeutje en Madammeke 2021.

Ruim anderhalf jaar heeft het COVID-19 virus de wereld in zijn greep en was het organiseren van evenementen zo goed als onmogelijk. Inmiddels lijken we steeds meer grip te hebben op de situatie en heeft de overheid een aantal belangrijke regels versoepeld. Dit betekent ook dat we eindelijk weer de mogelijkheid hebben een evenement te organiseren. Goed nieuws voor de Pyreneese Herdershonden Club en liefhebbers van ons ras.

Met ingang van dit jaar zullen we de Clubmatch op een nieuwe locatie houden en wel midden in de Biesbosch bij de Selevia Hoeve in Werkendam. Een werkelijk prachtige locatie in één van Nederlands meest unieke natuurgebieden. Rondom de Seleviahoeve zijn er leuke wandelroutes waarbij de kans bestaat oog in oog te komen staan met bevers en reeën of zelfs de unieke zeearend te spotten.
De Seleviahoeve beschikt over een zeer grote binnenruimte waar voldoende ruimte is om anderhalf meter afstand te houden indien gewenst. Op het terrein bestaat zelfs de mogelijkheid te kamperen. U dient dit wel zelf te regelen met de locatie.

Gezien het tijdstip van de KCM gaan we er van uit dat de activiteiten binnen gehouden gaan worden. Met een wedstrijdhal van maar liefst 80 x 30 meter betekent dit dat zowel de exterieurkeuring, de IQurieurtest en de sprintwedstrijd “Berger à Grande Vitesse” in dezelfde ruimte gehouden kunnen gaan worden. De Seleviahoeve beschikt over een gezellige kantine waar gedurende de dag versnaperingen te verkrijgen zijn. In de middagpauze kunt u hier gebruik maken van de goedverzorgde lunch als u zich hiervoor gelijktijdig met de inschrijving heeft opgegeven.

NB: Het is in de manege niet toegestaan pennen in de ondergrond te steken voor bijvoorbeeld afzettingen voor de honden. Tevens wordt u vriendelijk verzocht om de uitwerpselen van uw hond op te ruimen.

Inschrijven

De termijn voor inschrijving is verstreken.

Exterieurkeuring

Voor de Kampioenschaps Clubmatch 2021 hebben we de Nederlandse keurmeester Mark Wibier uitgenodigd. Dhr. Wibier is geen onbekende voor ons ras en de Pyreneese Herdershond in beide variëteiten regelmatig gekeurd. Zo heeft hij ook de clubmatches van onze beide zustervereningen in Duitsland mogen keuren. We zijn dan ook erg benieuwd wat hij van de Nederlandse Pyreneese Herdershonden vindt. De exterieurkeuring vindt plaats op catalogusvolgorde. U wordt niet gehaald voor de keuring en moet zelf in de gaten houden wanneer u aan de beurt bent. In de ring zal de ringmeester u ook aanwijzingen geven om de keuring zo efficiënt mogelijk te laten plaatsvinden.

Iqurieurtest

De Pyreneese Herdershond wil graag aan het werk voor de baas en we vinden dit één van de belangrijkste eigenschappen van ons ras, een werkhond in optima forma. Daarom hecht de PHC erg veel waarde aan de titels Monsieur, Madame, Mesjeutje en Madammeke PHC 2021. Tijdens de IQurieurtest wordt gekeken naar de samenwerking tussen baas en hond en de test geeft een indicatie van het werkvermogen van uw hond.
Voor het uitvoeren van deze test hebben we twee nieuwe gezichten binnen de PHC kunnen strikken, Carolien Grijpma en Esmee Verberne. Zij zullen met bezieling leidinggeven aan deze test en op zeer professionele wijze punten toekennen aan de samenwerking tussen baas en hond.
Bij de test wordt rekening gehouden met de leeftijd van uw hond. Dit betekent dan ook dat er voor de volwassen en jeugdhonden afzonderlijk een titel te behalen is. De optelsom van de scores bij de IQurieurtest en de exterieurkeuring resulteert in een rangschikking van waaruit de honden worden gekozen voor de titels Monsieur en Madame voor de volwassen honden en Mesjeutje en Madammeke voor de jeugdhonden.

Berger à grande vitesse

De Pyreneese Herdershond moet een toonbeeld zijn van souplesse en maximale spanning, alsof deze vanuit stilstand zonder moeite met grote snelheid het terrein kan doorkruisen, een sprinter bij uitstek. Wat is er dus mooier dan het houden van een sprintwedstrijd met uw Pyreneese Herdershond?
Inmiddels is de Berger à Grande Vitesse, zoals de sprint heet, een traditionele afsluiting geworden van de KCM. Opgeven voor deze eindstrijd kan voor 10:00 uur bij het secretariaat. Deelname is echter alleen mogelijk als uw hond ook is ingeschreven voor de exterieurkeuring.

Te behalen titels

Tijdens de exterieurkeuring worden door de keurmeester kampioenschapspunten gegeven aan de beste reu en teef van zowel de variëteit Face Rase als Poil Long. Helaas zijn de ingeschreven aantallen van de variëteit Face Rase over het algemeen dusdanig laag dat voor de beste reu en de beste teef slechts een enkel CAC te vergeven is. De als reserve geplaatste Face Rase teef, dan wel reu, zal een kwart CAC punt krijgen. Voor de variëteit Poil Long is dit respectievelijk een dubbel CAC voor de beste reu en teef en een enkel CAC voor de reserve beste reu en teef. Deze punten tellen mee voor het behalen van het Nederlands Kampioenschap.

De beste van de dag, zowel voor de Poil Long als de Face Rase, kan de officiële FCI-titel “Clubwinnaar 2021” behalen.

Naast de officiële titels die door de FCI worden erkend, is het ook mogelijk in aanmerking te komen voor de door de vereniging uitgegeven titels Monsieur, Madame, Mesjeutje en Madammeke PHC 2021. De optelsom van de scores bij de IQurieurtest en de exterieurkeuring resulteert in een rangschikking van waaruit de honden worden gekozen voor de titels Monsieur en Madamme voor de volwassen honden en Mesjeutje en Madammeke voor de jeugdhonden.

Programma
9.00 - 10.00 uur

Ontvangst van de deelnemers. Denkt u aan het Europees Dierenpaspoort!

10.00 uur
Opening door de voorzitter
10.15 uur
Aanvang keuringen en IQurieurtesten. Houd het programma en de volgorde goed in de gaten. Wees op tijd in de ring, u wordt niet opgehaald. Exterieurkeuring gaat op catalogusvolgorde.
13.00 uur
Gezamenlijke lunch
13.45 uur
Hervatting keuringen en IQurieurtesten
16.00 uur

Berger à Grande Vitesse sprintwedstrijd (opgave voor 10:00 uur bij secretariaat)

16.30 uur
Uitreiking van de prijzen

Locatie

Manege Biesbosch – Selevia Hoeve
Kooike 2
4251 NE Werkendam
Tel: 06-2296 1530

Namens het bestuur en het clubmatchsecretariaat alvast veel plezier toegewenst.

Cees Joppe | Susanne Gijsberti Hodenpijl | Joke Brasser | Helen Proost | Roderick Fellman

Secretariaat

Beatrixstraat 8
4174 GD Hellouw
0418-582726
clubmatch@pyreneeseherderclub.com