Kampioenschaps Clubmatch 2024

De clubmatch vindt plaats op 16 juni 2024 in Manege de Biesbosch – Selevia Hoeve in Werkendam.
Tevens zal de verkiezing van Monsieur, Madame, Mesjeutje en Madammeke 2024 worden gehouden.

Dit jaar houden we de clubmatch op bovengenoemde datum  in plaats van in het weekeinde rond Hemelvaart.
In verband met de loopafstand naar de toiletten hebben we dit keer gekozen om de activiteiten in de grote manegebak te laten plaatsvinden. Ook tijdens warme dagen blijft het hier koel.

Voor de keuring hebben we een echte liefhebber van ons ras uitgenodigd, keurmeester Mw. Cindy Kerssemeijer uit Nederland. Ook in 2013 heeft ze ons ras gekeurd op onze KCM. Daarnaast draagt ze onze vereniging een erg warm hart toe. Zij hoefde dan ook niet lang na te denken om in te gaan op onze uitnodiging.

INSCHRIJVEN

Aanmelden bij voorkeur online via deze link.

Uiteraard is het ook mogelijk in te schrijven door gebruikmaking van het inschrijfformulier in het clubblad.

Echter door de online mogelijkheid te gebruiken, bespaart u ons heel veel tijd. Na verwerking van uw inschrijving krijgt u per e-mail een bevestiging en vragen wij u de gegevens zorgvuldig te controleren.

Wilt u het onderstaande in acht nemen?

 • Wij adviseren de stamboom van uw hond te raadplegen voor de juiste naam en gegevens.
 • Als u uw hond in de kampioensklasse of Werkhondenklasse inschrijft, bent u verplicht een kopie van het kampioenschaps- respectievelijk werkhondenbewijs via een aparte e-mail te sturen naar het adres vermeld aan het einde van deze pagina.
 • Als wij het bewijs niet tijdig ontvangen, zal uw hond worden ingeschreven in de Open Klasse (v.a. 15 maanden).
 • U kunt uw hond slechts in één klasse inschrijven. De fokker van uw hond kan u vooraf of tijdens de clubmatch benaderen voor deelname aan de kennelpresentatie. Deelname aan de kennelpresentatie is gratis.
 • Inschrijven is mogelijk tot 30 mei 2024.
 • Betalingen dienen gelijktijdig met de inschrijving te worden voldaan op het rekeningnummer van de PHC onder vermelding van “KCM 2024 en de stamboomnaam van uw hond(en)”.
 • Met het inschrijven verplicht u zich het inschrijfgeld te voldoen, ongeacht of u wel of niet aanwezig bent op de Clubmatch.

Betalingsgegevens

IBAN: NL 64 RABO 013 35 59 173
BIC: RABONL2U
 
t.n.v. Penningmeester PHC te Nijmegen

EXTERIEURKEURING

Tijdens de exterieurkeuring worden door de keurmeester diverse kwalificaties gegeven variërend van matig tot uitmuntend. In een enkel geval kan een hond gediskwalificeerd worden om redenen, die in de rasstandaard beschreven staan.
Kampioenschapspunten (CAC’s) worden gegeven aan de beste reu en teef van zowel de variëteit Face Rase als Poil Long. De op één na beste reu en teef krijgen het reserve CAC. In beide gevallen tellen de punten mee voor het behalen van het Nederlands Kampioenschap.

De beste van de dag, zowel voor de Poil Long als de Face Rase, kan de officiële FCI titel “Clubwinnaar 2024” behalen. Tevens hebben zij zich hiermee gekwalificeerd voor de prestigieuze verkiezing “Hond van het Jaar 2024”, die begin 2025 gehouden zal worden. Van beide clubwinnaars zal ook de Best in Show gekozen worden.

Naast de kwalificaties en kampioenschapspunten is het ook mogelijk een prijs te krijgen voor de beste expressie (Meilleure d’Expression) of het beste gangwerk (Meilleure d’Allure). Zowel de expressie als het gangwerk zijn bijzonder kenmerkend voor de Pyreneese Herdershond.

IQURIEURTEST

De Pyreneese Herdershond wil graag aan het werk voor de baas en we vinden dit één van de belangrijkste eigenschappen van ons ras, een werkhond in optima forma. Daarom hecht de PHC erg veel waarde aan de titels Monsieur, Madame, Mesjeutje en Madammeke PHC 2023.

Tijdens de IQurieurtest wordt gekeken naar de samenwerking tussen baas en hond en de test geeft een indicatie van het werkvermogen van uw hond. Bij de test wordt rekening gehouden met de leeftijd van uw hond. Dit betekent dan ook dat er voor de volwassen en jeugdhonden afzonderlijk een titel te behalen is.
De optelsom van de scores bij de IQurieurtest en de exterieurkeuring resulteert in een rangschikking van waaruit de honden worden gekozen voor de titels Monsieur en Madame voor de volwassen honden en Mesjeutje en Madammeke voor de jeugdhonden.

Naast de officiële titels die door de FCI worden erkend voor de exterieurkeuring is het ook mogelijk in aanmerking te komen voor de door de vereniging uitgegeven titels Monsieur, Madame, Mesjeutje en Madammeke PHC 2024.
De optelsom van de scores bij de IQurieurtest en de exterieurkeuring resulteert in een rangschikking van waaruit de honden worden gekozen voor de titels Monsieur en Madamme voor de volwassen honden en Mesjeutje en Madammeke voor de jeugdhonden.

BERGER À GRANDE VITESSE

De Pyreneese Herdershond moet een toonbeeld zijn van souplesse en maximale spanning, alsof deze vanuit stilstand zonder moeite met grote snelheid het terrein kan doorkruisen, een sprinter bij uitstek. Wat is er dus mooier dan het houden van een sprintwedstrijd met uw Pyreneese Herdershond?

Inmiddels is de Berger à Grande Vitesse, zoals de sprint heet, een traditionele afsluiting geworden van de KCM. Opgeven voor deze eindstrijd kan voor 10:00 uur bij het secretariaat. Deelname is echter alleen mogelijk als uw hond ook is ingeschreven voor de exterieurkeuring.

PROGRAMMA

08.00 – 09.15 uur

Ontvangst van de deelnemers. (Denkt u aan het Europees Dierenpaspoort?).

09.25 uur

Opening door de voorzitter.

09.30 uur

 • Aanvang van de keuringen en IQurieurtesten.
 • Houd het programma en de volgorde goed in de gaten.
 • Wees op tijd in de ring, want u wordt niet opgehaald.
 • De exterieurkeuring gaat op catalogusvolgorde.

13.00 uur

Gezamenlijke lunch

13.45 uur

Hervatting van de keuringen en IQurieurtesten

16.00 uur

Berger à Grande Vitesse sprintwedstrijd (opgave vóór 10.00 uur bij het secretariaat)

16.30 uur

Uitreiking van de prijzen

E-mailadres voor verzending van kampioenschaps- respectievelijk werkhondenbewijs.