De behoeften van de Pyreneeër

Pyreneese herdershonden zijn uitzonderlijke honden. Zij zijn klein, levendig en sportief, bijzonder intelligent en in hoge mate toegewijd aan de baas. 
Zij verdragen het slecht om de hele dag thuis te zitten; een straatje om is te weinig voor beide variëteiten van dit ras.
Nu zijn de onderstaande 3 punten niet alleen van toepassing op de Pyreneeër, maar op elke hond, van welk ras of welke kruising dan ook.

Maar hoe dan ook, we blijven speciaal bij de Pyreneeër en stellen dat een goede eigenaar:

  • zijn Pyreneeër een consequente opvoeding geeft;
  • ervoor zorgt dat hij een goede relatie tussen hem en zijn Pyreneeër opbouwt, d.w.z. een relatie die is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect voor elkaar hebben;
  • de levensomstandigheden voor zijn Pyreneeër zodanig inricht, dat deze recht doen aan zijn intelligentie en zijn behoefte aan actie.

Uiteraard staat op de eerste plaats het dagelijks goed uitlaten van uw hond. Met “goed” bedoelen we dan dat uw Pyreneeër een paar keer per dag naar buiten mag, waarvan minimaal 1 keer per dag een echt flinke wandeling van 1 tot 1 1/2 uur.
Als hij dan daarin de gelegenheid krijgt om lekker los te kunnen lopen en op zijn gemak te kunnen “rond struinen”, zal hij u daarvoor dankbaar zijn en in zijn element zijn.

lees meer.....

Wat kunt u gaan doen met uw Pyreneër?

Behalve de dagelijkse wandelingen thuis of zelfs tijdens uw vakantie, als u uw Pyreneeër mee mag, staat hij ook open voor een aantal sporten, zoals agility, hoopers, fly-ball en uiteraard het schapen drijven.
Het is de bedoeling dat er binnenkort meer informatie over deze sporten op onze site verschijnt.
Voor het laatste verwijzen we u naar onze pagina schapendrijven.
Een beschrijving over de andere sporten is nog in de maak.

lees minder.....